dijous, 8 de març de 2012

Elèctrode selectiu d’ions d’estat sòlid basat en nanotubs de carboni


Any d’invenció: 2008
Inventors: F. Xavier Rius, Gastón A. Crespo, Santiago Macho, Jordi Riu
Empreses: NT Sensors i Universitat Rovira i Virgili

Aquest invent és un nou sensor capaç de determinar espècies químiques en medi líquid. És el primer cop que s’incorpora nanotubs de carboni a un sensor químic.


Els nanotubs de carboni és un material nanomètric (10.000 cops més petit que un cabell!) amb noves propietats que han permès fabricar sensors d’alt rendiment més petits, robustos, i reduir els costos de fabricació.

Actualment aquests sensors s’utilitzen amb èxit als laboratoris d’investigació, en agricultura extensiva i en l’anàlisi mediambiental.


En un futur aquests sensors podran ser incorporats en objectes de la nostra vida diària, com ara rellotges de polsera, roba d’esport o bolquers.Electrodo selectivo de iones de estado sólido basado en nanotubos de carbono


Año de invención: 2008

Inventores: F. Xavier Rius, Gastón A. Crespo, Santiago Macho, Jordi Riu

Empresas: NT Sensors y Universitat Rovira i Virgili


Este invento es un nuevo sensor capaz de determinar especies químicas en medio líquido. Es la primera vez que se incorporan nanotubos de carbono a un sensor químico.


Los nanotubos de carbono es un material nanométrico (diez mil veces más pequeño que un cabello!) con nuevas propiedades que han permitido fabricar sensores de alto rendimiento más pequeños, robustos, y reducir los costes de fabricación.


Actualmente estos sensores se utilizan con éxito en los laboratorios de investigación, en agricultura extensiva y en el análisis medioambiental.


En un futuro estos sensores podrán ser incorporados en objetos de nuestra vida diaria, tales como relojes de pulsera, ropa de deporte o pañales.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada